Prima pagina | Directioneaza 3,5% | Misiune | Organizare | Proiecte | Contact

Directionati 3,5% din impozitul anual pe venit Fundatiei Culturale Inforom

Formulare

Începînd cu anul 2005, a intrat în vigoare prevederea "2% din impozitul anual" a Codului fiscal introdus de Legea nr. 571/2003. Aceasta prevedere permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze până la 2% din impozitul lor anual către organizaţiile nonprofit. Este un sistem prin care contribuabilii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întîmplă cu o mică parte a impozitului pe venituri. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau o donaţie, ci este o parte a bugetului de stat care este direcţionată de către fiecare contribuabil în parte către sectorul neguvernamental. Din 2020 procentul maxim ce poate fi astfel directionat este 3,5, iar declaratia se poate intinde pe doi ani consecutivi.

Fundaţia Culturală Inforom vă invită să „concuraţi” Ministerul Culturii, Ordinul Arhitectilor din Romania şi alţi finanţatori care au acordat finanţări către proiectele noastre. Direcţionaţi 3,5% din impozitul anual pe venit Fundaţiei Culturale Inforom, sprijinind-o astfel să se dezvolte, să îşi formeze şi menţină o echipă performantă de proiect.

Dacă obţineţi venituri exclusiv din salarii, venituri assimilate salariilor si pensii impozabile, completaţi formularul 230 privind direcţionarea 3,5% şi depuneţi-l personal la administraţia financiară competentă sau trimiteţi-l prin poştă, sub formă de scrisoare recomandată, pînă la data de 25 mai 2022. Descărcaţi aici formularul care conţine şi instrucţiunile de completare, imprimaţi formularul, completaţi-l cu datele dumneavoastră de contribuabil.

Formularul 230

Dacă obţineţi venituri din activităţi independente (profesii liberale, contracte civile, drepturi de proprietate intelectuală etc.), completaţi declaratia unica la sectiunea de sustinere a unui ONG si directionati 3,5% din impozitul pe venit către Fundaţia Culturala Inforom.

Accesaţi www.anaf.ro pentru a vă informa asupra adreselor administraţiilor financiare teritoriale.

Fiţi binefăcătorul „din umbră” al viitoarelor proiecte ale Fundaţiei Culturale Inforom!
Vă mulţumim!